طبق دجاج مقرمش ( او البروست )
بصراحه جربت طرق كتير له بس استقريت فى النهايه على الطريقه دى
فعلا شهيه والدجاج ناضج من الداخل ومقرمش من الخارج شئ خيال
المقادير
دجاجه مقطعه 8 قطع ومنظفه جيييييدا ونقوعه فى خل وملح ربع ساعه
ومنزوووعه الجلد ( فى ناس بتحبها بالجلد بس دى احلى وكمان الجلد بيشرب زيت)
بصلتين -6 فصوص ثوم -قطعه زنجبيل طازج بحجم اللوزة -خل تفاح- كركم
( هيل) -( ورق غار) -فلفل اسود
بيضه- ربع كوب طحينه- دقيق
الطريقه كما بالصور
بعد غسل الدجاجه من الخل والملح
سلقتها فى ماء مغلى عليه بصله مقطعه وفصين ثوم وكركم وهيل وفلفل اسود وملح وورق غار ( طبعا عشان الدجاج تتشرب من النكهات اللذيذه من الداخل )
حضرت اللتبيله اللى هى( بصله وثوم وكركم وخل التفاح وزنجبيل وتوابل ورشه كمون) طبعا لو عاوزاها حاره تحطى الشطه او الفلفل الحار معاهم
بعد نضج الدجاج جيدا نخرجه ونكون نضع عليه التتبيله وهو ساخن حتى يتشربها بسرعه ونتركه فيها لمده ساعه تقريبا
وبعد مرور الوقت نضرب البيضه مع الطحينه وشويه ملح وفلفل اسود بيكون سائلين ونغطس كل قطعه فيها ثم فى الدقيق
حتى نخلص كل المقدار
ونكون مسخنين الزيت ونبدأ بالقلى ولا تجعليها تحترق فقط تاخذ اللون الزهبى لانها ناضجه من الداخل
ونخرجها على مناديل مطبخ للتخلص من الزيت الزائد
وتقدم
اتمنى تجربوها لانها طريقه فعلا لذيذة
ولو عجبتكم الوصفه متبخلو عليا بدعواتكم الحلوووووة